Хамбургер постигна класическа победа с 3:0 при гостуването си на Борусия Мьонхенгладбах в мач от четвъртия кръг на Първа Бундеслига. „Жребчетата“ отбелязаха изключително слаб старт на сезона, като имат четири загуби и се намират на последно място в таблицата.

Хамбургер започна много активно мача и в 9-та минута Люис Холтби отправи опасен удар, но топката премина на сантиметри встрани от десния стълб на вратата на Ян Зомер.

Хамбургер поведе в 11-та минута след невероятна грешка в защитата на Борусия. Пиер-Мишел Ласога получи подарък от защитник на домакините, след което финтира Ян Зомер и изпрати топката в опразнената врата.

Гостите удвоиха своята преднина в 44-та минута, когато Иво Иличевич центрира в наказателното поле на Борусия, където Пиер-Мишел Ласога засече топката с глава и я изпрати във вратата на Ян Зомер.

Хамбургер вкара и трети гол в 52-та минута, когато вратарят Дробни с дълъг пас намери Николай Мюлер, който технично прехвърли Ян Зомер и изпрати топката за трети път във вратата му.

Така Хамбургер събра актив от 6 точки и се изкачи на седмо място преди останалите мачове от кръга, докато Борусия Мьонхенгладбах все още няма спечелена точка и се намира на последната позиция в класирането.