Последният двубой на Хосеп Гуардиола като треньор на Байерн Мюнхен трябваше да е финалът в Шампионската лига. Това заяви изпълнителният директор на баварците Карл-Хайнц Румениге.

Вчера испанският наставник завоюва поредния си трофей с гранда от Мюнхен, след като надви с 4:3 след дузпи Борусия Дортмунд във финала за Купата на Германия. Това беше и неговият прощален двубой начело на Байерн, тъй като от другата кампания той поема Манчестър Сити.

„Иска ми се да отлича един човек и това е Пеп Гуардиола. Изживяхме три години с него, а мога да ви кажа, че това бяха три страхотни години. Спечелихме много титли, взехме и 7-ата си Купа на Германия“, коментира Румениге.

„Трябва да призная, че има едно нещо, което ме дразни мъничко – щеше ми се да имахме още една седмица заедно. Ако направим равносметка на сезона ни в Шампионската лига, спечелихме срещу Ювентус в осминафиналите с 4:2 след продължения, в четвъртфинала срещу Бенфика взехме победа с 1:0 и равенство 2:2. После изиграхме такъв силен мач срещу Атлетико в Мюнхен и заслужавахме да бъдем в Милано през следващата седмица. Ето това не ми дава мира.“

„Имахме три напрегнати години с Пеп. Това бяха успешни времена, не само заради титлите. Смятам, че научихме много от Гуардиола. Той ни показа много неща на терена“, завърши Румениге.