Нападателят на Байерн Мюнхен Томас Мюлер призна, че е щял да бъде много тъжен, ако вчера тимът му бе загубил рулетката на дузпите срещу Борусия Дортмунд във финала за Купата на Германия.

Баварците направиха 0:0 срещу „жълто-черните“ след 120 минути футбол, но при изстрелите от бялата точка се наложиха с 4:3.

„Мачът беше много напрегнат. Може да се каже, че имахме един дълъг сезон, а този двубой много ни умори. Изпълненията на дузпи винаги са жестоки, но Байерн заслужаваше да спечели. Ако не бяхме сторили, щяхме да сме много тъжни, понеже пропуснахме много шансове за гол“, каза Мюлер.

„Всички от Борусия ни дадоха сериозен отпор през всичките 120 минути. Ние почти през цялото време бяхме една идея по-бавни в атака, макар че имахме много силни периоди. Дортмунд притежава много добър отбор и са отлични, когато владеят топката, но ние не им позволихме да се разгърнат. Техните контраатаки са винаги опасни, но не им позволихме да намерят своя ритъм.“

Играчът на Байерн също така коментира и емоционалната реакция на Хосеп Гуардиола, за когото това бе последен мач начело на тима. „Не съм изненадан, радвам се за Пеп. Когато последният мач отмине, е нормално да оставиш емоциите да се покажат. Не е нужно да се държиш като машина. Напрежението върху него просто падна. Изходът от този финал беше важен за него. Той си тръгва и това беше страхотно сбогуване. Не трябва да си романтик, за да проумееш какво се случи. Той вложи много в тези три години. Гуардиола ни направи по-добри и като отбор, и като отделни единици. Това обаче не означава, че ще побеждаваме във всеки мач“, добави Мюлер.