Изпълнителният директор на Байерн Мюбхен Карл-Хайнц Румениге заяви, че се опасява, че нападателят на Реал Мадрид Кристиано Роналдо ще спечели Златната топка вместо стража на баварците Мануел Нойер.

Това ръководителят обяви само ден преди бляскавата церемония по връчване на най-престижната индивидуална футболна награда. Тържествената вечер е в понеделник, 12-и януари, в Цюрих.

„Като погледна какви са опциите и като се върна назад, когато е имало възможност други вратари да спечелят, ми изглежда, че Кристиано Роналдо ще спечели. Ако трябва да съм откровен със себе си, опасявам се, че той ще спечели“, сподели Румениге.

На свой ред, легендарният играч на Реал Мадрид Мичел Салгадо сподели: „Този трофей е много ценен за всички играчи. Мисля, че Кристиано Роналдо обаче го заслужава в най-голяма степен, тъй като той направи забележително представяне през годината. Ако можех да гласувам, бих дал гласа си за него“.

Припомняме, че малко по-рано бившият немски национал Лотар Матеус изрази становище, че битката ще бъде най-вече между Мануел Нойер и Кристиано Роналдо.