Бившият национален селекционер на България Лотар Матеус предрече, че голямата битка за Златната топка ще се разиграе между нападателя на Реал Мадрид Кристиано Роналдо и вратаря на Байерн Мюнхен Мануе Нойер.

Легендата на германския футбол сподели, че това са двамата най-достойни играчи за носители на приза за отминалата 2014-а година. Матеус изтъкна световната титла, която спечели Нойер с Германия и Шампионската лига, която завзе Роналдо с Реал Мадрид.

„Нойер има реален шанс да спечели. Мисля, че той е човекът, който промени вратарството. За мен съперничеството ще бъде изцяло по линията Нойер – Роналдо“, започна бившият капитан на Германия.

„Да спечелиш световно първенство би следвало да бъде над всичко. Нойер триумфира в Рио и това е негово преимущество. От другата страна обаче, виждаме Кристиано Роналдо, който спечели Шампионската лига и бележи гол след гол“, допълни анализа си Матеус.

„Постиженията на Роналдо са безспорни. Той може да се сравнява само с Меси от най-добрия му период, както и с бразилската перла Роналдо“, каза още Матеус.

„При цялото ми уважение към Меси, неговата 2014-а година не бе много добра. Имаше други играчи, които се представиха по-запомнящо се“, завърши Матеус.