Президентът на Байерн Мюнхен Карл-Хайнц Румениге, по подобие на старши треньора на тима Луис Ван Гаал, предпочете Интер за съперник на „баварците” на финала в Шампионската лига. След победата с 3:0 над Лион в полуфинала-реванш, и класирането за последния мач в Мадрид на 22 май, босът на Байерн заяви: "Очакваше се много, много труден мач, но нашият отбор си направи лесни нещата, след като вкара бързо гол и остана концентриран през всичките 90 минути.”

„През този сезон нашият отбор в Шампионската лига се отличава с желанието си за победа, с концентрацията си в мачовете и с желанието си да стигне до финала в Мадрид,” обясни Румениге.„Остават ни още четири мача (два в първенството, финал за купата на Германия и финал на Шампионската лига), за да направим трипъл.”

„На финала ще бъде много по-трудно отколкото тази вечер, не трябва да се залъгваме. Аз предпочитам на финала да се срещнем с Интер, а не с Барселона. Отборът на Интер ни е по-удобен, а освен това, ако Барса играе на финала, ще бъде подкрепяна от испанската публика,” каза още той.

„Надявам се, че Франк Рибери ще може да играе на финала,” добави Румениге. Дисциплинарната комисия на УЕФА трябва да вземе решение в сряда за наказанието на Рибери, изгонен в първия полуфинален мач срещу Лион.