Старши треньорът на Байерн Мюнхен Луис Ван Гаал бе невероятно щастлив, след като отборът му се класира по изключително убедителен начин на финал в Шампионската лига.

"Винаги съм вярвал, че този отбор може да стигне до финала, че този наш отбор може да победи всеки един отбор. Тази вечер направихме един супермач. Защитавахме се много добре, не само чрез защитниците, целият отбор се защищаваше много добре. Много добре контролирахме топката, карахме ги да тичат, а първият ни гол се отрази много зле на играчите на Лион,” заяви специалистът.

„Аз се надявам, че Интер и Жозе Моуриньо ще се класират за финала, но съм привързан и към Барса. Отборът на Барселона играе много добре,” продължи Ван Гаал. „Мисля, че Интер е отборът, който ни е по-удобен за съперник,” добави той.

„След мача с Ювентус (4:1 в груповата фаза) ние правим страхотни мачове в Шампионската лига. За момента още нищо не сме спечелили, ние просто сме на финал в Шампионската лига и в турнира за купата на Германия и сме добре в първенството. Вярвам, че имаме добри шансове да спечелим нещо този сезон," завърши Луис Ван Гаал.