Евентуална победа в предстоящия финал на Шампионската лига ще бъде най-големият успех в историята на Байерн Мюнхен, заяви президентът на германския футболен клуб Карл-Хайнц Румениге.

Той предупреди своите футболисти, че трябва да внимават с Челси, защото англичаните не трябва да бъдат подценявани, въпреки че мачът е на стадиона на баварците - Алианц Арена.

„В историческа гледна точка, спечелването на титлата през тази година би бил най-големият клубен успех за Байерн Мюнхен, защото финалът ще бъде на нашия стадион“, коментира Румениге.

„Ние сме фаворити срещу Челси, но трябва да внимаваме срещу тях, защото наподобяват много на нашия Байерн от средата на 70-те години, когато играехме лошо в Бундеслигата. Това поколение на Челси - с Лампард, Тери и Дрогба, няма срок на годност. Освен това, собственикът Абрамович иска купата още с влагането на първия паунд в отбора“, каза босът на немците.

Финалът между Байерн и Челси е насрочен за 19 май в Мюнхен. Двата отбора стигнаха изненадващо до този мач, след като отстраниха суперфаворитите Барселона и Реал Мадрид.