Крилото на Байерн Мюнхен Ариен Робен обясни, че все още не е почвал преговори за нов договор с клуба, но не и притеснен от този факт. Причината за това, че самият той не счита този въпрос за най-важния към момента.

32-годишният холандец беше точен при съботния успех с 3:1 над Аугсбург, а преди мача босът на Байерн Карл-Хайнц Румениге намекна, че планира да води разговори с него по повод удължаване на контракта. „Не се тревожете, през следващия сезон ще имаме страхотен отбор“, коментира Румениге по същата тема след мача.

Робен на този етап приема спокойно всичко, което се случва. „Румениге има телефонният номер на баща ми, така че той може да се обади по всяко време и двамата да се разберат да ходят на кафе“, каза футболистът.

„Това обаче не е най-важното в момента за мен самия. Целта ми е да остана здрав и да показвам добри игри. Знаем колко важни сме аз и Байерн един за друг. Аз съм честен, като казвам, че не мисля толкова за новия договор. Просто се фокусирам върху това да играя добре.“

„С договор или не, сега съм в Байерн. Знам, че моят изтича през 2017 година. Важно е да остана здрав, ритъмът ще се върне сам“, заключи Робен.