Шест различни рекорда и постижения може да паднат след края на мача между Байерн и Барселона във вторник на "Алианц Арена". Това ще е реваншът в полуфиналите на Шампионската лига, а в първия мач каталунците победиха с 3:0. 

Ето и кои са те:

1. Първа домакинска загуба за сезона на Байерн в Шампионската лига

Байерн е истински хегемон на свой терен в Шампионската лига този сезон. Баварците изиграха пет двубоя на своя "Алианц Арена" и победиха във всички тях. А последният успех беше над Порто с 6:1. 

2. Първа победа на Барселона въобще над Байерн в Мюнхен

Барселона е едно от страшилищата в Европа, но когато въпросът опре до най-титулувания германски клуб, каталунците все още нямат успех в Мюнхен. От четирите срещи в баварската столица, "блаугранас" има две поражения и две равенства. 

3. Пета поредна победа като гост в Европа за Барселона

Това постижение е изцяло само за историята на Барса. Досега, колкото и велики състави да са имали каталунците, никога не са успявали да постигнат пет поредни успеха навън в евротурнирите. Е, пред състава на Луис Енрике го има този шанс. 

4. Край на "сухата" серия на Байерн без гол във всички турнири

Байерн е навлязъл в истинска дупка напоследък и не е отбелязал гол от 361 минути. Серията започна от полуфинала за Купата на Германия с Борусия Дортмунд и продължава и досега. Досега баварците не са имали такава серия от 17 години и се надяват да сложат края ѝ във вторник вечерта.

5. Ще продължи ли серията без допуснат гол на Барселона?

Съставът на Луис Енрике не е допуснал попадение в последните си седем двубоя във всички турнири, което вече се превърна в клубен рекорд. Въпросът пред каталунците е дали е успеят да удължат серията си до осем двубоя.

6. Шави Ернандес пред велико постижение в Шампионската лига

Капитанът на Барселона Шави Ернандес може да стане първият футболист със 150 двубоя в Шампионската лига, ако се появи на терена срещу Байерн във вторник. Най-близо до него е Икер Касияс, но халфът може да се запише като първия с подобен рекорд.