Новакът в Бундеслигата РБ Лайпциг изглежда все по-близо до класиране за Шампионска лига през следващия сезон.

Тимът от Източна Германия постигна нова важна победа, надигравайки Майнц с 3:2 като гост в мач от 27-ия кръг на първенството.

Двубоят не бе никак лек за гостите, които до последно трепереха за успеха си. Резултатът бе открит в 48-ата минута, когато Емил Форсберг асистира за Марсел Забитцер, който с глава реализира за 1:0.

Юсуф Поулсен пропусна добър шанс за второ попадение, но пък в 52-ата минута Тимо Вернер вкара втория гол в двубоя, засичайки перфектно с глава центриране от корнер.

Майнц се върна в двубоя в 69-ата минута, когато Хайро Самперио реализира от дузпа. Това вдъхна сили на домакините, които в следващите минути имаха добри възможности да изравнят резултата, а Джон Кордоба нацели страничния стълб.

Лайпциг обаче отново си върна аванса от два гола в 81-ата минута след попадение на Наби Кейта. Халфът направи страхотен пробив, загуби топката, но в крайна сметка отново стигна до нея, за да я вкара между краката на Йонас Лосъл.

В края домакините останаха с човек по-малко заради директен червен картон на Жан-Филип Гбамин. Все пак те успяха да върнат още един гол чрез Йошинори Муто, който с глава оформи крайното 2:3.

Така в класирането Лайпциг остава на второ място с 55 точки, на цели 15 пред петия Кьолн, който е първият тим извън зона „Шампионска лига“. Майнц продължава борбата си за спасение като има 29 точки е се намира на 15-о място.

В другите мачове в Бундеслигата от сряда вечер:

Борусия Мьонхенгладбах – Херта Берлин 1:0

Дармщад – Байер Леверкузен 0:2

Аугсбуг – Инголщад 2:3

Волфсбург – Фрайбург 0:1