Байерн Мюнхeн претърпя втора загуба през сезона в Бунделигата. След Борусия Дортмунд, и Хофенхайм успя да победи баварците. Хофе се наложи с 1:0 в мача от 27-ия кръг на шампионата. Единственото попадение в срещата реализира Андреа Крамарич в 21-ата минута.

Независимо от поражението немският шампион продължава да е убедителен лидер в класирането с 65 точки. Хофенхайм пък е четвърти с 48 пункта.

Хофенхайм упражни домакински натиск в първите минути след началото. Още във втората минута Андреа Крамарич заплаши вратата на барваците. Той овладя страхотен пас в наказателното поле, но точно преди да стреля, бранител на гостите го блокира. Последва ъглов удар, от който не произлезе нищо. Шест минути по-късно нова страхотна възможност се разкри пред Крамарич. Нападателят се включи добре при една атака и от границата на наказателното поле шутира, но топката прелетя покрай десния стълб. В 9-ата минута Надием Амири бе намерен добре и остана очи в очи с вратаря Свен Улрайх. Стражът обаче показа класа и вещо отрази изстрела на противника.

Набезите на Хофе към вратата на Байерн дадоха резултат в 21-ата минута. Домакините пробиха отляво, последва центриране в пеналта, а защитник на баварците скочи и изчисти. Топката обаче попадна точно в Крамарич, който шутира мощно от дъгата на наказателното поле. Улрайх със сетни сили докосна топката, но не можа да предотврати попадението – 1:0.

В 40-ата уменията на Улрайх бяха подложени на нов изпит. Керем Демирбай намери пространство пред себе си, нанесе удар, но в тази ситуация баварският страж бе безупречен.

Първата опасност, която създадоха момчетата на Карло Анчелоти дойде в 45-ата минута. Роберт Левандовски бе на добра позиция, получи чудесем пас, но прати топката в напречната греда.

След подновяването на играта през вторите 45 минути баварците започнаха активно и потърсиха изравняване. В 55-ата Роберт Левандовски отправи страхотен изстрел от границата на пеналта. Топката летеше към десния ъгъл на Оливър Бауман, вратарят обаче се намеси навреме и не допусна попадение. До края на срещата обаче темпото спадна, а възпитаниците на Анчелоти така и не успяха да намерят верняи път към вратата на Хофе.