Германският участник в Шампионската лига РБ Лайпциг преодоля лошия си старт в Бундеслигата. "Червените бикове" имаха нужда от едно полувреме, за да сътворят пълен обрат срещу Фрайбург и да го победят с 4:1 у дома. 

Гостите бяха повели с попадение на Флориан Нидерлехнер преди почивката, но след нея нямаха отговор на напористата игра на съперника, който наниза четири безответни попадения. Две от тях бяха на Тимо Вернер, а по едно добавиха още Вили Орбан и Брума. 

Домакините започнаха много активно и търсеха попадението от първата минута. Но Тимо Вернер и Жан-Кевин Огюстен на два пъти направиха страхотни пропуски. И когато изглеждаше, че голът "се пече" във вратата на Фрайбург, той взе, че падна в мрежата на РБ Лайпциг. 

В 23-та минута Флориан Нидерлехнер беше намерен перфектно зад защитата на домакините и с клинично точен изстрел в долния ляв ъгъл на вратата намери мрежата за 1:0 и обля с леден душ публиката на стадиона. 

Последваха още няколко пропуска до почивката, най-вече на Огюстен, но гол така и не падна. Но след подновяването на играта нещата си дойдоха по местата. В 48-та минута Емил Форсберг центрира от корнер и качи топката на главата на Тимо Вернер и той прониза мрежата за 1:1. 

Веднага след това "червените бикове" започнаха да налитат като озверели в търсене на пълния обрат, но направиха невероятни пропуски. Марсел Сабицер, Огюстен и Вернер имаха страхотни шансове да се разпишат в рамките на следващите 4-5 минути, но не бяха точни. 

Обратът обаче стана факт в 55-та минута. Тогава Огюстен се реабилитира за множеството си пропуски и асистира към Вили Орбан на празна врата и той нямаше как да пропусне - 2:1 в полза на домакините. 

До края на двубоя РБ Лайпциг продължи да атакува и това се отрази в нови две попадения. Огюстен изведе и Тимо Вернер на голова позиция в 71-та минута, за да стане резултатът 3:1, а в 80-та португалецът Брума реализира истински шедьовър, за да оформи крайното 4:1. 

Малко след това Николас Хофлер от Фрайбург получи втори жълт картон и всичко в този мач приключи. Така РБ Лайпциг се поздрави със заслужени три точки, които бяха първите за тима този сезон след втория кръг. Фрайбург все още е без победа и е със само една точка от старта на новата кампания.