Шалке 04 започна с победа сезон 2017/18 на Бундеслигата. „Кралскосините“ се наложиха категорично с 2:0 над РБ Лайпциг в мача от първия кръг на новия шампионат. След попадения Набил Бенталеб и Коноплянка домакините се поздравиха с трите точки, а резултатът можеше да е по-изразителен, но гредата спаси гостите в продължението на срещата. Същевременно гостите имаха своите, макар и по-редки шансове, а тяхно попадение не бе зачетено заради засада.

Първата по-интересна ситуация дойде в 28-ата минута. Набил Бенталеб отправи бомбен изстрел от дистанция. Топката летеше под напречната греда, но бе избита от Петер Гулачи.

Шалке 04 - РБ Лайпциг

източник: БГНЕС

В края на полувремето реферът отсъди дузпа в полза на домакините. След фаул на Дайо Упамекано в наказателното поле, съдията прецени, че има основания да посочи бялата точка, а с изпълнението се нае Набил Бенталеб. Той бе безпогрешен за 1:0.

След почивката попадение на Юсуф Поулсен отбеляза попадение в 62-ата минута, но то не бе зачетено заради засада.

В 73-ата минута Коноплянка бе страхотно изведен отляво, нахлу в пеналта и с удар по диагонал покачи на 2:0, пращайки топката в горния ляв ъгъл.

До края на мача Наби Кейта получи хубаво подаване в наказателното поле, но пропиля златен шанс, след вещо спасяване на вратаря.

В продължението на двубоя домакините удариха греда. Даниел Калиджури пое една топка, овладя добре, а изстрелът му разтресе напречната греда.