Отборът на РБ Лайпциг изпита огромни затруднения, но в крайна сметка успя да стигне до победата с 2:1 над Хановер в мач от 11-ия кръг на Бундеслигата.

Вицешампионът на Германиятрябваше да постига късен обрат, след като в 56-ата минута се оказа в ролята на изоставащ след гон на Жонатас за гостите.

В 70-ата минута Юсуф Поулсен изравни от близко разстояние след пас на Тимо Вернер, който малко след това пропусна шанс за втори гол.

Все пак германският национал стигна до гола в 85-ата минута. Голяма заслуга за него имаше Емил Форсберг, който след пас над отбраната от въздух успя да прати топката към Вернер, който също от въздух реализира за 2:1.

Трите точки изглеждаха задължителни за Лайпциг с оглед на факта, че един срещу друг тази вечер играят големите конкуренти Байерн и Борусия. Във временното класиране РБ е втори с 22 точки, на 1 зад Байерн и на 2 пред Дортмунд.

В друг мач от кръга Хамбургер ШФ постигна важна победа в борбата си на дъното – 3:1 над Щутгарт. В 12-ата минута гостите останаха с човек по-малко заради втори жълт картон на Бурнич, което улесни задачата на ХШФ.

Арън Хънт вкара в 20-ата минута, а Даниел Гинчек изравни в 55-ата от дузпа. Филип Костич и големият талант Ян-Фите Арп обаче реализираха за крайното 3:1.

В другите мачове:

Борусия Мьонхенгладбах - Майнц 1:1

Аугсбург - Байер Леверкузен 1:1

Фрайбург - Шалке 0:1

От 19:30 часа е голямото дерби Борусия Дортмунд - Байерн Мюнхен.