Отговорникът по екипировката в Борусия Дортмунд имаше доста натоварена вечер във вторник, след като му се наложи да купува резервна фланелка за Свен Бендер от фен-шопа на клуба. Причината бе кървящият нос на германския национал, който съсипа до една предвидените резервни фланелки в мача срещу Наполи от Шампионската лига.

Германците измъкнаха много важен успех с 3:1, но едва ли служителят, който се грижи за екипите, успя да изгледа спокойно второто полувреме. Причината за това бе, Бендер бе ударен в течение на мача и фрактурата на носа доведе до обилно кървене.

Разбитият нос на Бендер излезе скъпо на отговорника по екипите в Борусия

източник: БГНЕС

24-годишният футболист дълго време получаваше медицинска помощ край тъчлинията, като бе принуден да смени фланелката си заради кървавите петна по нея. Кръвотечението обаче продължи през целия мач и на няколко пъти съдията го пращаше да облича нова фланелка, което превърна вечерта в истински кошмар за отговорника по екипите.

Накрая, когато резервните фланелки привършиха, той прати друг член на щаба да купи нова от фен-магазина на Борусия. „Беше важно Бендер да остане на терена заради неговото представяне. Той изигра страхотен мача, макар че се наложи няколко пъти да смени фланелката си“, отбеляза и настаникът Юрген Клоп. „Последната му я взехме от нашия фен-шоп“, допълни той.