Шалке спечели четиристранния турнир в Гелзенкирхен, а големият герой за „кралскосините” се казва Раул Гонсалес, който почти сам победи Байерн във финала на надпреварата.

Шалке победи баварския гранд с 3:1, а Раул отбеляза два гола в мача, който се игра в две полувремена по 30 минути.

Голяма заслуга за успеха на тима от Гелзенкирхен имаше и фактът, че в състава на Байерн имаше доста неизвестни имена от втория тим на клуба, тъй като голяма част от титулярите все още не са се завърнали от ваканцията си.

Именно един от тях откри резултата в полза на Байерн още в 6-та минута. След добра комбинация, топката стигна до Денис Муйич, който реализира покрай Мануел Нойер.

В 25-та минута удар на Еду срещна гредата, но топката се върна в краката на Раул, който от близко разстояние изравни резултата. Само две минути по-късно Еду реализира и даде преднина на своя отбор.

В 31-та минута зрителите, напълнили „Фелтинс Арена” станаха свидетели на магията на Раул, който отбеляза невероятен гол след страхотен прехвърлящ удар. От около 18 метра без подготовка, с изящно копване Раул прехвърли третия вратар на Байерн Рувен Зателмайер, който не разбра, какво става.

До края на мача нови голове не паднаха и така Шалке спечели трофея. В мача за третото място Хамбургер ШФ победи Кьолн с 3:0.