Много обещаващ дебют направи Раул с екипа на Шалке само 72 часа, след като официално стана футболист на отбора от Гелзенкирхен. В блитцтурнира (4 отбора, 2 полувремена по 30 минути), който се привежда на стадиона на Шалке, испанецът дебютира с победа с фланелката на „кралскосините”.

В полуфинала на турнира Шалке победи Хамбургер ШФ с 2:1, а Раул изигра много силни 57 минути, въпреки че не отбеляза гол и показа, че ще бъде с ключова роля за новия си отбор.

Освен че направи страхотен пас към Еду, който изравни за 1:1 в 42-та минута, Раул сътвори още куп възможности, а на два пъти вратарят на Хамбург Франк Рост трябваше да се намесва атрактивно, за да опази вратата си след шутове на легендата на Реал Мадрид.

Неговият бивш колега в Реал и настоящ в Шалке Кристоф Метцелдер също бе опасен, но пред грешната врата. С прекалено къс пас към своя вратар Шобер, бившият немски национал изведе перфектно Рууд ван Нистелрой, който без проблеми откри резултата в 6-та минута.

Джърмейн Джоус пък донесе успеха за Шалке в 49-та минута след груба грешка на Франк Рост.

В другия полуфинал по-късно днес играят Байерн и Кьолн, като победителят ще играе на финал срещу Шалке в неделя, а загубилият срещу Хамбургер ШФ за третото място.