Във вторник рано сутрин в Хамбург работници от фирма по преместване усърдно пренасяха кутии от жилище и слагаха всичко в голям камион за мебели. Вещите в кутиите принадлежаха на Рафаел ван дер Ваарт, а апартаментът, от който те бяха взети бе доскорошното щастливо жилище на Рафаел и съпругата му Силви, които официално се разделиха.

Звездата на Хамбургер ШФ се изнася от 400-квадратния апартамент, в който се нанесе заедно със Силви и сина им Дамиан едва преди 6 седмици. Именно там по време на парти за Нова година се стигна и до фаталния скандал между двамата, при който футболистът удари красавицата.

„Намерих си ново жилище, в което ще се нанеса след завръщането ми от тренировъчния лагер в Дубай. Там ще мога на спокойствие да мисля за личния си живот“, заяви Ван дер Ваарт пред „Билд“.

Новият апартамент е около 200 квадратни метра, намира се в предпочитания район на Хамбург Винтерхуде, а дори вече има подредена стая за сина му.

По време на пренасянето на вещите му, Ван дер Ваарт беше в хотел в Дубай. Заради контузия той не успя да вземе участие в контролата срещу Борусия Мьонхенгладбах, завършила 2:2.

В сряда той и неговите съотборници се завръщат в Хамбург. „Уважавайте нашия личен живот. Не е лесно за всички замесени“, допълни той.