Едно от най-популярните футболни семейства в света – Ван дер Ваарт – се разделя. Рафаел и Силви, смятани за образец на любовта и щастието, обявиха решението си в деня след Нова година.

Една от причините за раздялата е избухване на футболиста на Хамбургер по време на частно парти, в което той ударил половинката си. Въпреки че впоследствие Рафаел се извинил, а Силви приела съжалението му, двамата решили да сложат точка на дългогодишната си връзка.

„Беше невероятна глупост, аз съм идиот, съжалявам изключително. Това никога не биваше да се случва,“ сподели Ван дер Ваарт пред „Билд“. Силви коментира за същото издание, че е дала прошката си на Рафаел, но въпреки това двамата вече не са заедно.

„За съжаление с годините се отдалечихме един от друг. Това бе процес, който не успяхме да предотвратим. Въпреки че звучи откачено, ние все още се обичаме и уважаваме.“

Силви и Рафаел са семейство от 2005-та година, а на следващата се роди синът им Деймиън. През 2009-та Силви се пребори с рак на гърдата, с подкрепата на своя съпруг.