Генералният мениджър на Леверкузен Волфганг Холцхаузер разкри, че трансферът на Андре Шюрле в Челси се нуждае единствено от одобрението на клубните шефове, за да стане факт. Докато се занимава с него обаче, шефът на „аспирините“ обаче попадна на истинска находка, която касае летните покупки в един от основните конкуренти в Бундеслигата – Борусия Дортмунд.

Шюрле почти сигурно ще премине на „Стамфорд Бридж“, като в момента „аспирините“ умуват над оферта за 20 милиона паунда. „По всяка вероятност Шюрле вече е подписал предварителен договор с Челси“, обясни Холцхаузер. „Вече всичко зависи от това дали ние ще го пуснем. Получихме конкретна оферта, чиято стойност обсъждаме в момента. Цената сама по себе си не е решаваща. Трябва също така да помислим за алтернативи, каквито още нямаме.“

Дълго се говореше, че от Байер се надяват да включат Кевин де Брюин като разменна монета в сделката след впечатляващия сезон на белгиеца във Вердер Бремен. Холцхаузер обаче намекна, че това е много малко вероятно да се случи. „Де Брюин все още трябва да проведе някои разговори с Челси. Изглежда Борусия Дортмунд са пратили оферта за него, която е не е никак скромна. Челси, по наша информация, обаче не иска да го продава, а отново да го преотстъпи. Все още не сме говорили с Кевин дали той всъщност иска да играе при нас и ако да, при какви условия“, сподели генералният мениджър на Байер.