Футболистът на Байерн Лукаш Подолски може да пропусне първите шест седмици от германското футболно първенство заради контузия в коляното. 22-годишният национален нападател е застрашен и от загуба на титулярното си място, тъй като ще изостане в тренировките за разлика от конкурентите си – Лука Тони и Мирослав Клозе.

„Всеки има шанс да играе, но наистина това, че Лукаш ще пропусне подготовката на тима, е голям проблем”, каза старши треньорът на баварците Отмар Хитцфелд.

Завръщането на Бастиан Швайнщайгер на терена също не е сигурно. 22-годишният халф ще започне тренировки с отбора следващата седмица, но все още не е ясно, дали болното му коляно ще издържи на натоварването. Националът игра за баварците за последен път на 7-и април. Тогава той получи странно възпаление на лявото коляно, причинено от ухапване от кърлеж. След редица изследвания стана ясно, че диагнозата е лаймска болест. От известно време Швайнщайгер тренира индивидуално, но все още не издържа на сериозно натоварване. Въпреки всичко наставникът на Байерн разчита на футболиста и го е включил в плановете за началото на първенството.

Има вероятност Исамил също да пропусне началото на сезона. Защитникът претърпя операция на счупения си крак и все още се възстановява, но не се знае, дали ще бъде готов до месец.