Нападателят на Германия Лукаш Подолски се обяви за „идиот”, и пое отговорността за загубата на Бундестима от Сърбия с 0:1, след като пропусна дузпа. Момчетата на Йоаким Льов бяха в намален състав още преди да приключи първото полувреме, заради червен картон на Мирослав Клозе.

„Разбира се, че сме разочаровани,” заяви Подолски. „Мисля, че не бих дузпата чак толкова зле, просто вратарят реагира много добре. Ако бях отбелязал, щяхме да вземем точка от мача. Така че вината е моя.”

„Мисля, че през второто полувреме играхме добре, имахме много повече възможности да вкараме. Аз имах може би около три положения за гол. Срещу Австралия, тези шансове бяха отбелязани. Но така е. Един ден си герой, на следващия си идиот,” обясни още нападателят.

Подолски възнегодува и срещу решението на рефера да изгони Клозе, след два спорни според него жълти картона. „Вторият жълт картон бе твърде пресилен по мое мнение. Но съдията е преценил така, и ние трябва да го приемем,” все пак каза той.

Германия се нуждае от победа срещу Гана в последния мач от група D, за да се класира за осминафинал. „Сега трябва да мислим вече за Гана. Надявам се да спечелим,” завърши Лукаш Подолски.