Ръководството на Борусия Дортмунд "съжалява дълбоко" за атаката срещу фенове на РБ Лайпциг, включително жени и деца, преди мача между двата отбора от 19-ия кръг на Бундеслигата.

Полицията вече обяви, че са повдигнати обвинения към 28 човека за хвърляне на експлозиви, физическо насилие, причиняване на телесни повреди, нанасяне на щети на лично имущество и кражба. Всичко това се случи под дъжд от камъни и бутилки, хвърлени по феновете.

"Борусия Дортмунд не одобрява и не подкрепя насилието. Съдействаме на полицията и се надяваме заедно да се справим с инцидента. Пожелаваме бързо възстановяване на пострадалите фенове на Лайпциг", гласи съобщението, публикувано в уебсайта на клуба.

Според градската полиция, в мелето са пострадали четирима служители на реда и едно куче. Самите полицаи пък са били принудени да използват палки и спрей, за да се защитят и да предотвратят разрастването на масовото сбиване.

"Срещу феновете на Борусия Дортмунд ще бъдат повдигнати обвинения за агресия и насилие срещу гостите на града. Всичко това беше насочено към всеки човек, който можеше да бъде идентифициран от тях като привърженик на Лайпциг, независимо дали е малко дете, жена, или пък цяло семейство", съобщават от полицията.