Байерн Мюнхен загуби първи точки за годината след хикса с Шалке 04, но в крайна сметка се оказа печеливш от 19-ия кръг в битката на върха. Това стана факт, след като Борусия Дортмунд победи с 1:0 РБ Лайпциг.

Така авансът на Байерн вече е 4 точки – 46 спрямо 42 на РБ. Борусия пък се изкачи на трето място с 34 точки.

В Дортмунд двата отбора предложиха интересен мач, в който все пак домакините демонстрираха по-добра игра и заслужено нанесоха третата загуба на Лайпциг от началото на сезона.

Тя обаче можеше да не се състои, след като в последните секунди на добавеното време Федерико Паласиос-Мартинес вкара топката зад Роман Бюрки. Попадението обаче не бе зачетено заради спорна засада, което доведе до истинска ярост в лагера на Лайпциг.

Иначе Пиер-Емерик Обамеянг реализира единственото попадение в мача, а за него главна заслуга имаше Усман Дембеле. Талантливото крило направи невероятен самостоятелен пробив по дясното крило, след което сервира топката на главата на габонеца, за когото не бе проблем да реализира.

През второто полувреме Обамеянг и Марко Ройс на няколко пъти пропуснаха да решат всичко с втори гол и така Борусия трябваше да трепери до последно.