Президентът на Байерн Карл-Хайнц Румениге отправи тежки обвинения към английските отбори и в частност тези от Висшата лига. Според него, те на практика отвличат деца, след като ги карат да подписват договори с тях от 10-годишни. 

Подобна практика въведоха отбори като Манчестър Юнайтед и Челси в миналото, а сега ги последваха и редица други представители на английския елит, като Манчестър Сити, Тотнъм и редица други. 

"Ние не искаме и няма никога да ни видите да подписваме договори с 10-11-годишни деца. Това го правят само англичаните. Ние имаме морални скрупули, защото подобно нещо граничи с отвличане и крадене на деца", сподели Румениге пред клубното списание на баварците. 

Той разкри и каква ще е философията и занапред на германския колос за намиране на млади таланти. При всички положения, тя няма да е свързана с привличане на малчугани от различните краища на света. 

"Ние сме се фокусирали в кои зони да търсим играчите си. Става въпрос само за Германия и предимно за Бавария. Така че нашите таланти ще са от Розенхайм, а не от Рио", заяви още Румениге.