Изпълнителният директор на Байерн Мюнхен Карл-Хайнц Румениге коментира обширно случващото се на футболния пазар и опасността от огромните приходи, които прибират английските клубове.

Румениге призна, че баварците нямат възможност да плащат заплати, каквито плаща Манчестър Сити, но в същото време не се притеснява от английската заплаха.

"Това е така: Ние не искаме и не можем да плащаме заплати като Манчестър Сити. Нямам обаче и впечатлението, че всички играчи искат в Англия. От различни причини: Висшата лига е стресова, яденето, климатът..."

"Има три клуба, които имат романтичен имидж: Реал Мадрид, Барселона и Байерн. Имаме това предимство. Ако играчите получат предложения от тези три клуба, по принцип те се приемат."

Румениге обясни и икономическата ситуация на Острова и влиянието ѝ върху английския футбол. "Паундът винаги е имал предимство спрямо Еврото. Акцентът е върху "имаше". Сега британците трябва да се приспособят. Интересно ми е и дали Brexit евентуално ще доведе до това британците да насочат вниманието си към юношеските школи. На Европейското английският национален отбор не стигна далеч. Трябва да кажа: Нямам страх от англичаните."