Ади Хютер беше представен официално като старши треньор на носителя на Купата на Германия Айнтрахт (Франкфурт). Самият Хютер при представянето заяви, че да работи в Бундеслигата за него е сбъдната мечта.

"Винаги съм мечтал да работя в отбор от германската Бундеслига. Наистина се радвам, че най-после имам възможността да покажа какво мога в голям клуб, какъвто е Айнтрахт, заяви 48-годишният австриец на пресконференция. За да стигна тук, на това място, работих 10 години здраво.

Хютер подписа договор за три сезона с червено-черните и наследява Нико Ковач, който вече е начело на Байерн (Мюнхен). Хютер е бил шампион на родната си Австрия през 2015-а година с Ред Бул (Залцбург) и на Швейцария с Йънг Бойс през изминалия сезон.

"Нико Ковач свърши невероятна работа тук. Моята задача е да задържа постигнатото и да развия отбора", добави австриецът.

Членът на Управителния съвет на клуба, който отговаря пряко за работата на първия отбор Фреди Бобич заяви: Ние бързо разпознахме Ади като подходящият кандидат. Неговото CV, личностни качества и философия ни показаха, че той е най-лесното решение за нас./БТА