Президентът на Айнтрахт Франкфурт Петер Фишер беше на върха на щастието след спечелената за 5-и път в клубната история Купа на Германия. „Орлите” надвиха Байерн Мюнхен с 3:1 в крайно интригуващ финал на Олимпийския стадион в Берлин, след края на който Фишер изрази увереност, че няма как да загине от инфаркт.

Айнтрахт поведе в резултата малко след като Байерн бе ударил една от двете си греди, а в началото на втората част допусна изравняване. В 82-ата минута Анте Ребич с втория си гол отново прати франкфуртци напред в резултата, а в продължението Мият Гачинович фиксира крайния резултат. Преди това обаче Байерн имаше сериозни основания да получи дузпа за нарушение на Кевин-Принс Боатенг срещу Роберт Левандовски.

Юп Хайнкес: Айнтрахт е достоен победител

„Някой трябва да ме ощипе”, коментира 62-годишният бизнесмен. „След това, което преживях днес, вече съм сигурен, че няма да умра от инфаркт!”

„Мисля, че днес понесох максимума, който е по силите на когото и да било. Определено ще ме споходи друга смърт. Неизмерно горд съм от отбора, момчетата ме направиха безкрайно щастлив”, коментира още Фишер.