Отборите на Херта и Шалке завършиха 0:0 сблъсъка, откриващ 20-ия кръг на Бундеслигата. Двубоят не впечатли с нищо особено, като и двата тима не успяха да достигнат до кой знае колко опасни ситуации пред вратата на противника. 

Първото полувреме бе тотално лишено от точни удари и едва в добавеното време на първата част Уестън МакКени пласира удар от границата на наказателното поле, но Руне Ярщайн го отказа с блестящо спасяване. 

В 59-ата минута Бенито Раман бе близо до това да изведе гостите напред, но не успя да отиграе топката максимално добре и я изпрати право в ръцете на Ярщайн. 

Последваха няколко неточни опита и за двата тима, а в 74-ата минута новото попълнение на Херта, Кшищоф Пьонтек, преодоля съперников защитник и с глава насочи топката към вратата на гостите, но тя премина покрай гредата. 

В самия край на срещата Михаел Грегорич пропиля страхотен шанс да донесе победата на своя тим след като мощният му изстрел с глава премина встрани от вратата. 

Така и двата тима взеха по 1 точка след двубоя. Шалке е 6-и в класирането с 34 точки, а Херта е на 13-а позиция с 23 пункта.