Отборите на Шалке и Дюселдорф си спретнаха зрелищно равенство от 3:3 в двубой от 11-ия кръг на Бундеслигата. Даниел Калиджури откри в 33-ата минута, а в 60-ата Роувен Хенингс възстанови равенството. В последните 20 минути от срещата паднаха останалите 4 попадения. В 67-ата Озан Кабака отново изведе Шалке в резултата. Пет минути по-късно отново Хенингс направи 2:2. В 79-ата Суат Сердар направи 3:2, но последната дума бе на Хенингс, който оформи своя хеттрик за 3:3.

Двубоят започна спокойно и първата по-интересна ситуация дойде в 26-ата минута, когато Бенито Раман проби добре и отправи удар от ръба на наказателното поле. Топката обоче прелетя високо над напречната греда и отиде в публиката.

В 33-ата минута резултатът за домакините бе открит. Бенито Раман сервира топката на Даниел Калиджури в наказателното поле и той я завъртя в лявата страна на мрежата зад Закари Стефън.

Дюселдорф не успя да възстанови равенството три минути по-късно, след като Давид Ковнацки извърши пропуск.

В края на първата част Каан Айхан скочи в наказателното поле, за да засече топката от статичното положение и забоде удара си с глава право в средата, но вратарят демонстрира рефлекс и го извади.

Getty Images
19 снимки

В началото на второто полувреме Шалке можеше да удвои аванса си, но ударът на Амин Ари нацели напречната греда. 

В 60-ата минута Уестън МакКени игра с ръка в наказателното поле, но съдията не беше в добра позиция и реши да прегледа ситуацията с ВАР. След проверката, реферът Роберт Хартман отсъди дузпа за гостите. 

Роувен Хенингс се нагърби с отговорността и вкара топката в левия ъгъл, покрай протегнатата ръка на Александер Нюбел.

Радостта на Дюселдорф бе краткотрайна, защото само 5 минути по-късно Озан Кабак засече топка от ъглов удар, перфектно изпълнен от Бастиан Очипка. Изстрелът му с глава попадна в средата на мрежата зад гърба на вратаря и отново изведе Шалке напред в резултата. 

Гостите все пак съумяха да се вдигнат и в 74-ата минута резултатът стана 2:2. Ерик Томи демонстрира чудесен поглед върху играта, намирайки Роувен Хенингс с хитро подаване в наказателното поле, а ударът от движение на голмайстора бе прецизен и завърши под напречната греда. 

Дюселдорф отново имаше само 5 минути щастие, защото в 79-ата Суат Сердар пое топката в празно пространство и шутира от границата на наказателното поле. Последва рикошет, пратил топката покрай безпомощния Закари Стефън.

 Нищо в двубоя не бе приключило, защото в 85-ата минута отново Хенингс пое подаване и с прехвърлящ удар обезличи вратаря, за да оформи мощното 3:3. 

Така Дюселдорф се пребори за точката срещу Шалке и е 14-и в класирането с 11 точки. Шалке пък е 5-и с 19 точки.