Кьолн не успя да продължи успешния си ход в Бундеслигата и допусна малко очаквана загуба от борещия се за оцеляване Хановер у дома. "Козлите" паднаха с 0:1 и останаха шести, като може да бъдат изместени от тази позиция. 

Леон Андреасен реализира единственото попадение за гостите в този мач и се превърна в герой за тях. Така Хановер се отлепи от долните позиции в класирането и може да поеме глътка въздух. 

Иначе играчите на Кьолн бяха доста по-активни, особено преди почивката. Тогава те имаха няколко добри шанса, но първо Антони Модест стреля малко над вратата, а в 33-та минута Марсел Рисе с хубав удар от наказателното поле не успя да преодолее вратаря Рон-Роберт Цилер. 

Така се стигна до 38-та минута, когато Хановер поведе в резултата, макар да нямаше чисто положение преди това. Удар на Кристиан Шулц беше отразен от вратаря, но при добавката Леон Андреасен беше точен и направи 1:0. 

Така този резултат се запази до почивката, а след нея домакините продължиха да са по-активни. Те имаха страхотен шанс да изравнят в 65-та минута, когато мощен шут на Антони Модест обаче беше отразен от Цилер. 

"Козлите" продължаваха да търсят по-настойчиво попадението, но така и не успяха да стигнат до него. Филип Косинер пропиля последния шанс за тима си и така Кьолн трябваше да се примири с поражението. 

След него Кьолн остава шести с 14 точки, но може да бъде изместен от тази позиция. Хановер вече има 8 точки и изплува над опасната зона, като вече се намира на 14-та позиция.