Обещаващият нападател на РБ Лайпциг Тимо Вернер все още не се е възстановил напълно от шока, който преживя при гостуването на Бешикташ на стадион „Иньоню“ от Шампионската лига преди две седмици. Младата надежда на германския футбол не е играл от мача в турската столица. Той не попадна в състава на Германия за последните две световни квалификации. До миналия вторник 21-годишният футболист дори не бе подновил тренировки. 

Турски фенове докараха до лудост голаджията на РБ Лайпциг

Неговото завръщане на терените се отлага с няколко дни, тъй като Вернер не попадна в групата на РБ Лайпциг за гостуването на Борусия Дортмунд, твърди „Bild“. 

Седем младока, които Реал държи изкъсо

Според „Kicker“ това е с цел германският национал да бъде предпазен от очаквания голям шум на “Сигнал Идуна Парк”. Стадионът е известен със своята “жълта стена” - сектор с 24 454 фанатизирани запалянковци. По време на двубоите там е регистриран звук от 130 децибела - само с два по-малко от нивото на шум, което вдигнаха ултрасите на Бешикташ по време на сблъсъка с Лайпциг в Шампионската лига на 26 септември. Тогава Вернер не издържа на това и беше заменен принудително още преди почивката. На нападателя не му помогнаха дори тапите за уши. Във вторник Вернер премина преглед при престижния травматолог Курт Мозетер. 

„Тимо трябва да си върне увереността и да бъде готов за един толкова важен мач, какъвто несъмнено е този срещу Борусия Дортмунд“, коментира спортният директор на РБ Лайпциг Ралф Рангник.