Едногодишната забрана за трансфери на германския Кьолн, наложена от ФИФА, беше временно прекратена от Спортния арбитражен съд (КАС), тъй като от клуба са подали жалба, се казва в изявление на отбора от Бундеслигата.

Кьолн получи забрана да привлича играчи за следващия сезон, след като Световната футболна централа обвини клуба, че е насърчил 17-годишния словенец Яка Кубер Поточник да прекрати договора си с Олимпия Любляна и да се присъедини към тях през януари 2022 година.

Трибуналът на ФИФА глоби Кьолн с 51 750 евро, забрани им да подписват договори с нови играчи през следващите два трансферни прозореца и отстрани Поточник за четири месеца.

Кьолн каза, че четиримесечното наказание на футболиста също е отменено.

Германският клуб заяви, че Поточник си е тръгнал от Олимпия Любляна заради "многобройни нарушения на договора" и не го е подтикнал да напусне бившия си отбор.

"Сега можем да бъдем активни на трансферния пазар в границите на нашите възможности поради икономическата криза", каза изпълнителният директор на Кьолн Кристиан Келер, добавяйки, че клубът се ангажира за пълно премахване на забраната на ФИФА.