Отборът на Волфсбург не срещна трудности при домакинството си втородивизионния Зандхаузен и го победи с категоричното 4:0 в мач и по този начин се класира 1/16-финаите на турнира за Купата на Германия.

„Вълците“ бяха господари на терена през целия двубой и дори можеше да отбележи още попадения.

Резултатът бе открит в 27-ата минута, когато след удар на Яник Герхардт, топката рикошира в крака на Робин Шьо и стана неспасяема за вратаря Рик Вуле.

Само две минути след това Ваут Вегхорст удвои, след като засече с глава центриране на Ренато Щефан отляво в наказателното поле.

Gulliver/GettyImages
27 снимки

В 41-ата минута Жоао Виктор получи отдясно, влезе в пеналтерията, преодоля играч на гостите и с хубав удар в далечния ъгъл направи резултата класически.

Последното попадение падна в добавеното време на срещата, когато Юнус Мали стреля в наказателното поле след подаване на Омар Мармоуш, но вратарят Вуле спаси с крак. Последва добавка на Жоао Викнор от няколко метра, но в лявата греда на стража на гостите, а в крайна сметка топката попадна на крака на Вегхорст, който обаче не сбърка и оформи крайното 4:0.  

В друг мач по същото време четвъртодивизионния Рот-Вайс Есен поднесе сериозна изненада, след като отстрани с 3:2 втородивизионния Фортуна Дюселдорф.