Феновете на Борусия Дортмунд най-после имат повод за малко радост на домашната сцена. След слабото представяне в Бундеслигата, вестфалците поне могат да се похвалят, че продължават напред за Купата на Германия. 

Те стигнаха до осминафиналите, след като се справиха с втородивизионния Санкт Паулил на неговия стадион. Фаворитите победиха с 3:0 след две попадения преди почивката и едно в края на мача и чакат жребия. 

Чиро Имобиле, Марко Ройс и Шинджи Кагава с попаденията си осигуриха успеха за тима си. И трябва да се признае, че вестфалците бяха доста по-активният и опасен отбор и заслужиха успеха си. 

Те започнаха на високи обороти от самото начало, но направиха няколко пропуска. Марко Ройс и Сократис Папастатопулос не успяха да дадат ранна преднина на тима си. 

Гол на гостите беше отменен в 17-та минута, но натискът им се отплати най-после в 33-та, когато откриха резултата. Тогава многоходова ювелирна атака, преминала през Кевин Гроскройц, Шинджи Кагава и Марко Ройс достави топката на идеална позиция за Чиро Имобиле и италианецът нямаше как да сбърка за 1:0. 

Домакините имаха шанс да изравнят в 38-та минута, но не се възползваха от него и затова бяха наказани точно преди почивката. В 44-та минута Имобиле проби страхотно и намери Марко Ройс на позиция около 12-13 метра от вратата и германският национал с плътен и техничен удар направи 2:0. 

След почивката гостите доста понамалиха оборотите и сметнаха, че няма нужда да търсят активно повече попадения в мрежата на тима от Хамбург. Това позволи на домакините да погледнат по-сериозно към вратата на противника си. 

Джон Верхоек имаше възможност да намали за Санкт Паули, но Мичел Лангерак изби. Преди това пък Хенрик Мхитарян можеше да направи преднината на Борусия класическа, но и той не беше точен. 

Домакините пробваха с далечни удари и статични положения да затрудняват Лангерак, но защитата на вестфалците се справяше. Момчетата на Юрген Клоп пък разчитаха предимно на контраатаки, но и те не носеха тази опасност, като преди почивката. 

Все пак те стигнаха до още едно попадение, с което да оформят класиката в този двубой. Защитата на Санкт Паули направи непростима грешка при изнасянето на топката в 86-та минута и тя попадна у Шинджи Кагава, който се откъсна сам срещу вратаря и нямаше как да сбърка - 3:0. 

Така преднината на Борусия се оказа напълно достатъчна и най-после фаворитите от Дортмунд могат да се похвалят с нещо позитивно след последните поражения в първенството. 

Резултати от късните мачове за Купата на Германия:

Санкт Паули - Борусия Дортмунд 0:3

Дуисбург - Кьолн 0:0, 1:4 след. дузпи

Кайзерслаутерн - Гройтер Фюрт 2:0

Динамо Дрезден - Бохум 2:1 сл. прод.