Тимо Вернер призна, че е привлечен от възможността да играе футбол във Висшата лига, но отбеляза, че ще остане за момента играч на РБ Лайпциг.

Страхотната форма на нападателя накара водещи европейски клубове да повдигнат интерес към него този месец, включително Ливърпул и Манчестър Юнайтед. Sky in Germany публикува по-рано през седмицата, че Реал Мадрид също се интересува от нападателя, който има 18 гола и шест асистенции в 17 мача от Бундеслигата през кампанията.

„Висшата лига със сигурност е най-интерсното първенство, трябва да признаем. Има определена страст в играчите и всеки двубой е изключително интригуващ“, сподели той за Bild. Независимо от постоянните спекулации, изпращащи го в друг клуб, Вернер заяви: „Към този момент нямам желание да преминавам в друг клуб“.

Нападателят преди призна, че би играл в Премиършип, ако или когато напусне германския футбол. След като от РБ Лайпциг първоначално обявиха през април 2019, че Вернер няма да подновява договора си с тима, 23-годишният футболист подписа нова сделка с настоящия лидер в Бундеслигата през август миналата година, която удължи престоя му до лятото на 2023. /БГНЕС