За първи път от германския шампион - Байерн Мюнхен проговориха по темата за евентуален трансфер на Тимо Вернер. Нападателят на РБ Лайпциг е сред най-атрактивните германски футболисти през последните години и името му е спрягано за доста именити клубове. Спортният директор на баварците - Хасан Салихамиджич обаче обясни, че Вернер не би паснал на тактиката, заради което той не е нужен.

“Тимо е добър футболист, който направи отличен първи полусезон. Ние обаче си имаме Роберт Левандовски, който пасва перфектно на нашия стил. Вернер се нуждае от повече пространство, на каквото се радваше в схемата на Лайпциг преди. При новия треньор тимът се промени, но все още тяхната атака не се сблъсква с толкова сгъстени отбрани, срещу каквито се изправяме ние. В същото време Лева е способен да се ориентира отлично в такива ограничени пространства, разполага и с нужната техника на владение на топката", сподели Салихамиджич.

През лятото Вернер удължи изтичащия си контракт и да остане в Разенбалшпорт, но според запознати това е с условието клубът да не му прави спънки при изгодна оферта.