Вердер Бремен победи с 4:2 Херта като гост в мач от 29-ия кръг на Бундеслигата. Марвин Дукш блесна с хеттрик. "Бременските музиканти" нямаха победа в последните си шест двубоя, а с тези три точки заемат 12-то място във временното класиране. Българският национал Илия Груев влезе от резервната скамейка в последната минута от редовното време. Херта Берлин пък остава на дъното в немския шампионат. 

Gulliver/GettyImages
16 снимки

Срещата започна с по-добра игра на Вердер и още в 6-ата минута гостите се поздравиха с попадение. Йенс Стаге намери Марвин Дукш, който прати топката в долния десен ъгъл на врата за 1:0. ВАР преразгледа положението за евентуална засада, но такава нямаше и голът остана. 

В 14-ата минута Дукш стреля директно от пряк свободен удар, но доста разочароващо. Топката прелетя далеч от целта. Той вкара втория си гол в 27-ата минута, след мощен изстрел с глава, който не остави шансове на противниковия страж.

Максимилиан Филип шутира от границата на наказателното поле, пращайки топката встрани от дясната греда. Четири минути след това гостите стигнаха до добро положение, което бе завършено с удар на Толга Цигерчи, който прелетя над напречната греда. 

"Бременските музиканти" започнаха и втората част силно и в 51-ата минута Марвин Дукш оформи класиката и своя хеттрик в срещата. 

В 63-ата минута Мичел Вайзер стигна до отбита топка след грешка на Оливер Кристенсен и без проблеми я прати в мрежата на Херта за 4:0. 

Гостите съумяха да върнат едно попадение пет минути след това. Суат Сердар намери Джесик Нганкам, който си освободи пространство за удар и стреля по трева в мрежата с помощта на лявата греда.

В 76-ата минута Милош Великович извърши нарушение в собственото си наказателно и след преглед с ВАР, главният съдия отсъди дузпа в полза на гостите. Доди Люкебакио застана зад топката и успешно изпълни наказателния удар, намалявайки изоставането на Херта на 2:4. 

Волфсбург прегази Бохум с 5:1 в друг мач от кръга. Волфсбург заема осмото място в таблицата, а Бохум е с 27 точки и опасно близо до зоната на изпадащите, заемайки 15-то място. 

Кьолн пък надви Хофенхайм като гост с 3:1. Флориан Кайнц бе точен от дузпа, а Дави Селке удвои. В последните секунди на редовното време Ян Тилман оформи класиката. Каспер Долберг вкара за домакините в добавеното време. Кьолн заема 11-то място в Бундеслигата, а Хофенхайм е 14-ти.