Недоразумението около преподписването на договора на Франк Рибери с Байерн беше преустановено. Баварският колос обяви официално, че удължава контракта му за още един сезон. 

По-рано през деня французинът беше обявил, че сделката е факт, но бързо изтри публикацията си. Оказа се, че просто е избързал и е трябвало от клуба първо да обявят новината. Сега вече всичко е наред. 

Така ветеранът, който наскоро навърши 35 години, ще остане за 11-ия си сезон на "Алианц Арена". Той вече спечели осмата си титла на Германия и се изравни с Мехмет Шол, Оливер Кан, Филип Лам и Бастиан Швайнщайгер по брой на спечелени "сребърни салатиери". А сега ще има шанс да подобри постижението им. 

"Много съм щастлив, че ще остана тук още поне година. Мюнхен е моят дом вече толкова много време и се надявам да продължим да печелим трофеи заедно. Надявам се и следващият сезон да е толкова добър, а и да имаме повече късмет в Шампионската лига", заяви Рибери. 

"Доволни сме, че се обвързахме с играч като Франк. Той е ключова фигура в състава и голям любимец на феновете. Наистина нямаме търпение вече новият сезон да започва", заяви спортният директор на Байерн Хасан Салихамиджич.