Спортният директор на Байерн Мюнхен Хасан Салихамиджич опита да неглижира мини скандала между Роберт Левандовски и Юп Хайнкес по време на мача с Кьолн, спечелен с 3:1. 

Полякът вкара своя 150-и гол за Байерн, но в 77-ата минута бе сменен от Сандро Вагнер, което вбеси полякът. Причината? Според самия него е трябвало да играе цял мач, за да постигне още голове в голмайсторската класация. Заради това Лева дори не поздрави треньора си Юп Хайнкес след смяната.

"Говорихме малко по темата. Роберто се ядосваше, че не може да вкара повече голове. Той е пълен професионалист, разбира се искаше да вкара още 2-3 гола. През първото полувреме имаше два стопроцентови шанса. Беше ядосан на себе си, че не можеше да вкара повече голове. Няма нищо. Всичко е наред", заяви Салихамиджич.

Според немските медии обаче това е поредният сигнал, че Левандовски иска да напусне Байерн. В последните седмици езикът на тялото на полякка издава неудовлетворението му, а освен това той разочарова много с изявите си в мачовете с Реал Мадрид.

Лева с два юбилея накуп