Ръководството на Унион Берлин гласува доверие на старши треньора Урс Фишер, въпреки поредицата от 10 поредни загуби във всички турнири този сезон, пише ДПА.

Унион падна с 0:2 от Вердер Бремен в събота и е точно над зоната изпадащите в Бундеслигата, заемайки 15-о място в класирането. Освен последните седем мача в Бундеслигата, те загубиха и първите си три мача в Шампионската лига.

Но генералният мениджър Оливер Рунерт каза пред ZDF, че Фишер ще продължи да води отбора и във вторник в мача за Купата на Германия срещу Щутгарт.

"Разбира се, страхотно е да имаш такава подкрепа в много трудна ситуация. Все още искаме да разрешим ситуацията заедно. Ще дам пример и ще подготвя отбора по съответния начин за мача с Щутгарт", коментира Фишер.

Швейцарският треньор Урс Фишер пристигна в клуба през 2018 година и изведе Унион до промоция за Бундеслигата през първия сезон, а през миналия сезон тимът завърши четвърти, което му даде първо участие в Шампионската лига.

Оливер Рунерт призна, че в клуба са притеснени, тъй като Унион не създаде нито една сериозна възможност за гол в мача с Вердер.

"Има твърде много неща, които ни притесняват. Трябва да си зададем въпроса дали тези 11, които започнаха за Вердер, трябва да бъдат титуляри и в следващите мачове", каза Рунерт.