Германската футболна федерация (DFB) започва разследване, след като защитникът на Херта Берлин Джордан Торунарига стана жертва на расизъм по време на двубоя от Купата на германия срещу Шалке в Гелзенкирхен. DFB помоли Торунарига за изявление относно възгласите срещу национала на Германия до 21 г. на „Фелтинс Арена" във вторник вечерта. Спортният директор на Шалке Йохен Шнайдер заяви, че се е извинил на Торунарига и е обещал да намери виновниците.

„Нулева толерантност за подобни случаи. Не мога да разбера такива пълни идиоти", заяви след мача Шнайдер. Ще направим всичко възможно да открием отговорните и да наложим последствия".

Старши треньорът на Херта Юрген Клинсман и неговите футболисти са се оплакали на съдията, че Торунарига е жертва на расистки скандирания, преди да бъде изгонен в продълженията, а отборът му в крайна сметка да загуби с 2:3.

„Момчето беше обиждано. Казахме на реферите, че трябва да го защитават“, каза Клинсман. Защитникът на Херта Никлас Старк е чул „маймунски възгласи" срещу съотборника си. /БГНЕС