В лагера на Борусия Дортмунд осъзнават, че имат нужда от задължителна победа в голямото дерби с Байерн Мюнхен през тази седмица, за да запазят живи шансовете си за спечелването на Бундеслигата. 

Двата отбора започнаха по чудесен начин след възобновяването на пампионата, записвайки по две убедителни победи, като показаха, че титлата ще се оспорва между тези два тима. Разликата между Борусия и Байерн е само 4 точки, така че двубоят на "Сигнал Идуна Парк" във вторник вечер ще е с огромно значение. 

В първия мач за сезона межу отборите "баварците" постигнаха категорична победа с 4:0, но тремьорът на "жълто-черните" Люсиен Фавр заяви, че играчите му напълно са преодоляли мисълта за тази среща. 

"Не мислим за първия мач, защото това е минало. Не играхме добре тогава. Влезнахме в онзи мач веднага след среща в Шампионската лига и не бяхме на ниво. Всичко обаче вече е отминало", започна Фавр. 

"Вече сме намерили система, която много по-добре пасва на характеристиките на нашите играчи. Отделно от това се подсилихме с Емре Джан и Ерлинг Халанд. Това повиши качеството в състава ни многократно. Мачът е специален и искаме задължително да го спечелим", завърши швейцарският специалист.