Борусия Дортмунд ще изчака до последно, за да види дали ще може да разчита на защитника Матс Хумелс за дербито с лидера в Бундеслигата Байерн Мюнхен във вторник.

Световният шампион от 2014 получи проблем в областта на ахилеса при съботния успех над Волфсбург с 2:0, който запази разликата между „жълто-черните“ и баварците на четири точки. Байерн е в търсене на осма поредна шампионска титла. Хумелс напусна терена на почивката, но от Дортмунд все още се надяват, че той ще изведе тима в дефанзивен план срещу бившия си тим.

„Матс има проблем в ахилеса си и се надяваме, че ще бъде готов за вторник. Проблемът в тази област е от известно време“, разкри спортният директор Михаел Цорк. Бранителят получи медицинска помощ на тренировъчното игрище на Дортмунд в неделя и ако не бъде готов, Емре Джан, влязъл като негова резерва срещу Волфсбург, ще стартира срещу Байерн в междинния кръг от Бундеслигата.

В състава на баварците под въпрос за гостуването на „Сигнал Идуна Парк“ са полузащитникът Тиаго Алкантара и бранителят Жером Боатенг. Алкантара пропусна убедителния успех над Айнхтрахт Франкфурт с 5:2 в събота заради разтежение в слабините. Боатенг пък напусна принудително терена в края с мускулен проблем. Байерн надви категорично Дортмунд с 4:0 на „Алианц Арена“ в Мюнхен, когато тимовете се срещнаха за последно през ноември. Бундеслигата стана първото водещо европейско първенство, което поднови сезона си по време на пандемията от коронавирус миналата седмица, като всички двубои се играят при закрити врати.