В Борусия Дортмунд явно вече им дойде до гуша от шикалкавенето на Арсенал в опитите да бъде привлечен звездата Пиер-Емерик Обамеянг. "Артилеристите" опитваха какви ли не прийоми, за да свалят някой и друг милион от цената му. 

Те изпратиха три оферти, всяка малко по-добра от предишната, но никоя на исканата от вестфалците цена. А тя е твърдо закована на 70 млн. евро и те обявиха за пореден път, че няма да правят компромиси. 

"Ние си имаме нашата позиция и няма да помръднем от нея. Тя беше същата и през лятото, когато Барселона се опита да подпише с Обамеянг. И тогава, и сега той си има цена и преговорите за негов трансфер могат да започнат, само ако желаещият да го купи играч е готов да я плати. Точка!"

"Арсенал ни пратиха не една и две оферти, но отказахме всяка една от тях. Или ще платят, каквото изискваме, или трансфер просто няма да има и Обамеянг остава в Борусия Дортмунд. Не разбирам какво неясно има, играчът е приел действителността такава, каквато е", заяви спортният директор на Борусия Михаел Цорк. 

Досега най-добрата оферта на топчиите за габонския футболист беше на стойност 58 млн. евро. Те трябва да прибавят още 12 в дните до 31 януари, иначе остават без бързоногия футболист.