Ръководството на Арсенал е предложило нова, по-висока оферта за футболиста на Борусия Дортмунд Пиер-Емерик Обамеянг, пише "Mirror". Според британското издание "топчиите" са вдигнали предложението си за футболист от 45 на 50 милиона паунда.

"Артилеристите" правят всичко по силите си, за да привлекат националът на Габон преди края на зимния трансферен прозорец. 

Арсен Венгер: Водим преговори за Обамеянг

Вчера мениджърът на Арсенал Арсен Венгер потвърди, че се водят преговори между двата гранда за футболиста, но те все още са в ранна фаза.

Арсенал изпрати цяла делегация за Оба-Оба

Иначе най-вероятно "жълто-черните" ще откажат и тази оферта на "топчиите", тъй като искат с 10 милиона повече от предложеното. Освен това Борусия иска да вземе и Оливие Жиру като допълнение към сделката за 6 месеца, тъй като при евентуална раздяла с Обамеянг, тимът ще остане без водещ голмайстор. 

Борусия иска за Обамеянг 70 млн. евро плюс Жиру

Очаква се Арсен Венгер да се съгласи с преотстъпването на Жиру, а самият французин също е заинтересован от подобна сделка, тъй като ще може да играе редовно в навечерието на Световното първенство в Русия. Засега единствената пречка са тези 60 млн. паунда, които Борусия иска.