Изпълнителният директор на Байерн Оливер Кан говори за трансферната политика на клуба това лято. До момента баварците пръснаха над 120 млн. евро за четири нови попълнения – Садио Мане, Матайс де Лихт, Райън Гравенберх и Нусаир Мазрауи. Баварците водят преговори с Рен за Матис Тел и с РБ Лайпциг за Конрад Лаймер.

Кан обяви, че след този трансферен прозорец клубът ще продължи да бъде финансово и икономически много силен. Той добави, че други трансфери като този на Матайс де Лихт това лято няма да бъдат правени.

„Свършихме по-голяма част от домашното си рано през лятото и сега не ни се налага да бързаме в края на трансферния прозорец. Това беше важно за мен. В началото на своя мандат казах на Хасан (б.а. Салихамиджич), че е важно за мен да завършим трансферите си възможно най-рано”, коментира легендарният вратар пред „Bild”.

Той говори и за големите разходи за нови футболисти в последните два месеца. „Пострадахме икономически през последите две или три години. Въпреки пандемията успяхме да останем печеливш клуб. Това показа и финансовата основа, която имаме. Дори след този трансферен прозорец Байерн ще бъде много силен финансово и икономически през следващия сезон. Винаги съм казвал, че докато съм начело на Байерн, ще направя много неща, но никога няма да застраша икономическата основа на клуба”.

„През това лято не обмисляме привличането на повече играчи от величината на Матайс де Лихт”, разкри той. „Наскоро имахме нови разговори за Матис Тел. Продължаваме да сме в контакт и за Конрад Лаймер. Просто трябва да изчакаме и да видим как ще се развият нещата”, добави Кан относно следващите трансферни цели на баварците.

„Юлиан Нагелсман е важна част от нашите трансфери, защото обяснява на играчите вижданията си за футбола и каква роля ще имат те в неговите планове. Това е, от което футболистите най-много се интересуват. Вярата, която им дава е много важна”, сподели още Оливер Кан.