Наставникът на Байерн Мюнхен Томас Тухел коментира инцидента между Садио Мане и Лерой Сане след двубоя срещу Манчестър Сити (0:3) от Шампионската лига в сряда. Тогава африканецът ударил съотборника си пред всички в съблекалнята заради размяна на критики още на терена. В резултат на това бившият футболист на Ливърпул беше наказан с изваждане от групата за идния мач срещу Хофенхайм и глобен.

“Случаят вече е приключен - заяви Тухел. - Аз съм първият човек, който ще защити Садио, защото го познавам единствено като топ професионалист. Досега той никога не е бил виновен за нищо”.

“Стореното от Мане е против етичния кодекс. Той осъзнава това и вече се извини. Ето защо в мое лице той има своя най-ревностен защитник. Важното беше той веднага да се завърне към тренировките, защото за един футболист това е важно, а и така отвлича вниманието му от други неща”, продължи наставникът на Байерн.

“Иначе самият аз не станах свидетел на случката между Садио и Лерой, защото бях в треньорската стая. Разбира се, че веднага говорих с всички замесени. Това беше брутален инцидент и по тази причина беше важно да изясним какъв точно е проблемът, за да може още следващата тренировка да премине нормално. Сторихме това вчера. Беше ключово да разведрим атмосферата. Начинът, по който замесените реагираха, имаше отрезвителен ефект. Не сме първият отбор, в който се случва нещо такова, а и няма да сме последният”, каза още Тухел.

Иначе и без тази издънка Садио Мане търпеше критиките заради играта си, а на всичко отгоре дълго време лекуваше травма и не е във форма.

“Какво му липсва ли? Мисля, че не е нужно сега той да мисли прекалено толкова. По тази причина Садио започва да се колебае и това отнема време. Ето защо изглежда, че той закъснява с реакциите си при определени ситуации. Искаме да върнем онази форма на Мане, при която той беше водещ голмайстор в най-силното първенство на света”, добави треньорът.

На пресконференцията си днес Тухел беше попитан какво мисли за Виктор Осимен, който е свързван с трансфер от Наполи в Байерн. “Имам мнение по въпроса, но знам как се случват нещата. Ако кажа нещо, то ще стигне до Италия, при което моите колеги там ще отговорят със “Защо Томас не си държи устата затворена?”. Ето защо няма да кажа нищо за футболисти от други отбори”, отговори той.

Независимо загубата с 0:3 бившият мениджър на Челси не е отписал реванша срещу Манчестър Сити, който ще е във вторник (18 април): “Важно е да не губим фокуса си. Във футбола няма невъзможни неща. Усещам, че жадуваме за реванш. Но е нужно да се движиш крачка по крачка, защото преди това е необходимо да покажем най-доброто от себе си срещу Хофенхайм в Бундеслигата. После срещу Сити ще се нуждаем и от късмет. Държа на думите си след мача на “Етихад”, още повече че изгледах срещата на запис. Пак казвам, че съм много доволен от играта ни през първите 70 минути. Просто нямахме шанс, че добрите ни изяви не бяха възнаградени.”

В Англия груба грешка допусна Дайо Упамекано, след която “гражданите” вкараха второто си попадение. “Винаги ще защитаваме футболистите си. С нищо няма да помогне фактът, ако му кажем, че е допуснал грешки. Самият той знае това. Жалко е, защото Упамекано се намираше в силна форма. Той все още се развива като футболист. Към всички наши играчи се отнасяме с уважение и има градивна критика, но не ги сочим с пръст”, завърши Тухел.