Шампионът на Германия Байерн Мюнхен даде добър урок на Байер Леверкузен и го победи с 3:1 в мач от третия кръг на германската Бундеслига. Това бе последният мач за „аспирините: преди предстоящото гостуване на българския шампион Лудогорец от груповата фаза на Лига Европа, а представянето на Байер е повече от плачевно. Вендел изведе гостите напред в резултата в 5-тата минута, но Корентен Толисо (10’), Ариен Робен (19’) и Хамес Родригес (89’) минути направиха пълния обрат за мюнхенския колос.

Мачът на „Алианц Арена” стартираа „шумно” за Леверкузен, а Вендел бе точен от дузпа още в петата минута. Наказателният удар дойде, след като Тиаго Алкантара игра с ръка в наказателното поле, а реферът отсъди наказателния удар.

30 снимки

Постепенно Байерн взе инициативата в Мюнхен и пет минути по-късно Корентен Толисо изравни резултата. Френският халф получи подаване от Роберт Левандовски и опита да стреля, но ударът му бе блокиран, но при втория опит той бе категоричен и изравни – 1:1.

В 19-ата минута зрителите в Мюнхен станаха свидетели на феноменално изпълнение от Ариен Робен. Холандското крило на баварците овладя топка след границата на назателното поле и с „падащ лист” изведе Байерн напред в резултата.

Байерн Мюнхен Байер Леверкузен

източник: Gulliver/GettyImages

През второто полувреме Байерн Мюнген продължи да води инициативата, а в 80-тата минута Карим Белараби си изкара нелеп червен картон, след като извърши абсурден фаул в центъра срещу Йозуа Кимих.

Байерн Мюнхен Байер Леверкузен

източник: Gulliver/GettyImages

Това доведе до повече съкрушения в играта на „аспирините”, които не можеха да отговорят на класата на шампиона, а в 89-ата минута Хамес Родригес отбеляза един от малкото си голове с глава, за да оформи крайното 3:1.

Байерн Мюнхен Байер Леверкузен

източник: Gulliver/GettyImages

По този начин баварският гранд излезе еднолично начело в Бундеслигата и е с пълен актив от точки – 9 след три изиграни кръга.

Леверкузен пък е повече от безобразен от старта на новата кампания и е плътно на дъното с три загуби и голова разлика 2:8.